Címlap A KORONA koronáról A Koronáról
2010. április 10. szombat, 17:30

A Koronáról

A Magyar Szent Korona misztériuma és tana határozta meg a magyar történelmet évszázadokon át.

A Magyar Szent Korona a magyar államhatalom legmagasabb rangú alanya. Tehát nem erekje, nem szimbólum, hanem jogalany! A legmagasabb rangú jogalany.

A Magyar Szent Koronában egyesültek a végérvényesen megosztott törvényhozó és végrehajtó hatalom részei: a mindenkori Király és a mindenkori politikai nemzet.

  

Molnár V. József (néplélek kutató)

  

„A Magyar Szent Korona védőboltozata különleges biztonságot ad. A Szent Korona ezt a biztonságot nem csak nekem adja, hanem mindenkinek, aki egy csöppet is oda figyel rá! Ez az ismerősség abból következik, hogy alkalmas arra, hogy megidézze a küldőt, megidézze a Teremtő Istent. Megidézze a közénk született Teremtő Istent, Jézust, akiben Ő megmutatta nekünk az arcát.

Igen, a Szent Koronával hozzánk magyarul szól az Isten. A Szent Koronában nekünk Jézus személyessége az magyar személy.

Nem véletlen kaptuk a Szent Koronát Istentől. Nem véletlen erősítette meg a Szent Koronával, a Szent Korona teljes üzenetrendszerével azt a szokásjogot, amely az Élő Istentől való tudás alapján valósult meg eleinkben.

És eleink a kereszténység előtt is a Jézusit vallották. A Hunor-Magyari magatartásban a Szeretet vallása volt jelen. A kereszténységben csak megerősödött bennünk, csak megújult bennünk az ami eleink világát is szabályozta.

 

A Magyar Szent Koronát azért kaptuk a Teremtő Istentől, mert feladatot adott vele!

Azt a feladatot jelölte ki nekünk magyaroknak, hogy Európában, Európa kellős közepén, a Kárpát-hazában – amit a Teremtő Istentől mi örök bérbe kaptunk – a Keresztény Állam valósuljon.

 

Istennek van hatalma ahhoz, hogy a tudat mögöttünkben jelen legyen a Szent Korona nemzet egyesítő ereje. Hiszen a Szent Koronával Isten ezt a népet egyesítette. Nem más népek ellen, hanem, hogy másoknak is szellemi tápláléka legyen.

Ennek a nemzetnek az áldozata okán másokra is kiáradjon a Jézusi szeretet, az áldozatba következő szeretet.”