2010. április 10. szombat, 17:08

ELŐZMÉNYEK

Közösségünk az évek óta a spirituális útjukat kereső emberekből épül fel, teljesen önkéntesen és az együttlétből eredő megtapasztalások fenntartására. Azaz, hogy közösen járjuk spirituális utunkat, egymást segítve, tanítva és megtartva. A közösség 1998. decemberében elhatározta, hogy hivatalos, jogi személynek minősülő formában folytatja tevékenységét. A szándékunk szerint ekkor alapítottuk meg a Forrás Egyházát, melyet a Veszprém Megyei Bíróság PK. 60 218/1998/3. számon 1999. február 23-án bejegyzett.

 

Tevékenységünket szerényen végeztük 2010. év tavaszáig, amikor a közösség ismét egy nagy elhatározását hozta meg. A 2010. március 13-án a németbányai Faluházban megtartott közgyűlés elhatározta az egyház eddigi nevének megváltoztatását. Ez azonban nem csupán egy egyszerű névváltoztatás. A közösség felismerte, hogy eddigi spirituális útján tovább haladva, eleink hitét és értékrendjét megismerve, felelősséget kíván vállalni a magyar nemzet üdvtörténeti szerepében, a nemzet keresztútjárásának befejezésében.

Egyrészről a közösség tagsága számára kéri a Magyar Szent Korona védőboltozata alatt annak szakrális védelmét és egyben felajánlja minden tagja részéről a Korona szolgálatát.

Szolgálatot ajánlunk, a Magyar Szent Korona nemzetegyesítő  szerepében és a közelgő végítéletben magyar hitünk kinyilvánításában.

Mindazonáltal a mai alkotmányos jogrendben megjelenhet, - még ha csak nevében is, - a Magyar Szent Korona, mint jogalany. Így született meg a Magyar Szent Korona egyháza.